Activiteiten gestopt

Hallo allemaal,

Vele jaren heb ik diverse mensen met veel plezier geholpen om van stof mooie dingen te maken. Ik heb van alles voorbij zien komen: kleding, tassen, kussens, tipitenten…. Te veel om op te noemen.

Naast de naailessen heb ik ook van gezelligheid mogen genieten. Onder het genot van koffie, thee en soms zelfs een glaasje bubbels hadden we leuke gesprekken.

Helaas heb ik in de zomer 2020 moeten besluiten om de werkzaamheden van het atelier te beëindigen. Een nieuwe baan en een cursus, die ik ga volgen, nemen veel tijd in beslag. Bovendien zijn de maatregelen tegen corona ook merkbaar. We kunnen in het atelier niet voldoende afstand houden en het atelier is nog in gebruik als thuiswerkplek.

Ik dank iedereen heel hartelijk voor het vertrouwen in mij, voor de gezelligheid, voor de mooie gesprekken, de lekkere recepten, de heerlijke baksels, de bubbels en jullie aanwezigheid.

Ik hoop dat jullie nog veel mooie werkstukken mogen maken.

Lieve groet, Muriel

Stoffenverkoop

In de Soester Courant van afgelopen woensdag stond een interessante advertentie. De komende vier zaterdagen, 19 en 26 oktober en 2 en 9 november, is er een stoffenverkoop. De stoffen kosten € 2,- per meter en er moet contant afgerekend worden. Het adres: Ferdinand Huycklaan 20b te Soest. Ik ga even kijken of er iets moois tussen ligt.

Nieuwe kussens!

Wat begon met twee kale binnenkussens, eindigde in een project van vijf kussens. De kleine binnenkussens lagen al een jaar te wachten op een mooi overtrek. De stof lag ook al klaar en dus begon ik twee weken geleden aan dit klusje. Rechthoeken van 42 x 90 cm uitknippen, de korte kanten zigzaggen, één korte kant met een inslag van 1 cm zomen en de andere korte kant met een inslag van 5 cm zomen, in de brede zoom drie knoopsgaten maken, de korte kanten naar het midden vouwen en met een overlap van 4 cm op elkaar spelden en dan alleen de zijnaden nog dichtstikken. Met zes knopen uit de verzameling waren deze kussens snel klaar.

Helaas ontstond er toen een probleem: de nieuwe kussens pasten niet bij de overtrekken van de grote kussens. Dus met de overgebleven stof en nog een restje uit de kast werden er ook voor de grote kussens nieuwe hoezen gemaakt met een log cabin-patroon. Omdat er ook nog extra kussenvulling lag en ik altijd nog een rolkussen wilde hebben, ben ik meteen doorgegaan.

Nu is de bank voorlopig weer klaar! Stiekem zie je het volgende project al liggen, maar daarover volgende week meer. Fijn weekend!

Kussens rechts 2

Open Dag 2013

Aanstaande zaterdag houdt Textielatelier ZigZag Open Dag. Tussen 10.00 en 15.00 uur is iedereen welkom om kennis te maken met de activiteiten die dit jaar op de agenda staan. Naast de naailessen zijn er nieuwe lessen: haken en breien en een aantal workshops.

De koffie en thee staan klaar!

De start

Het nieuwe cursusjaar is begonnen. De website is in de lucht, al moet er hier en daar nog wel wat aan gewerkt worden. Ik ben er in ieder geval heel blij mee en bedank Michel voor alle technische hulp.

Deze week starten de naailessen weer en ga ik hard aan de slag met de voorbereiding voor de open dag en de nieuwe activiteiten van het atelier. Deze week zal de kalender verder ingevuld worden.

Tot ziens!

Nog even…

…en de vakantie is weer voorbij. Ik hoop dat iedereen een mooie zomer heeft gehad en er klaar voor is om een nieuw cursusjaar te starten.
Graag hoor ik van jullie wanneer je er weer bent voor de eerste les.

Bijna vakantie!

Het is bijna zomervakantie en daarom geef ik jullie wat informatie over het einde van dit cursusjaar en het begin van het nieuwe jaar.

Het atelier is gesloten van maandag 29 juli tot en met zaterdag 24 augustus. Vanaf maandag 26 augustus zijn er weer lessen. Aan de lestijden verandert niets.

Met ingang van het nieuwe cursusjaar worden de prijzen iets aangepast. Dit heeft o.a. te maken met een BTW-verhoging per oktober 2012. Losse lessen kosten vanaf 26 augustus 2013 i 10,50, een leskaart kost dan i 94,50. Het lesgeld mag contant of via bankoverschrijving voldaan worden. Reeds gekocht leskaarten blijven geldig tot ze vol zijn.